Algemene voorwaarden reparatie & onderhoud
Algemene voorwaarden reparatie & onderhoud
Voor onderhoud en reparaties gelden onze Algemene Voorwaarden Onderhoud. Er is een verschil tussen:
- Huurdersonderhoud: onderhoud waarvoor je als huurder verantwoordelijk bent.
- Service-onderhoud: onderhoudswerkzaamheden en reparaties die Woningbelang uitvoert.
Onze Algemene Voorwaarden
- Woningbelang zorgt ervoor dat je woning in goede staat blijft. Dat geldt ook voor gemeenschappelijke ruimtes zoals galerijen en trappenhuizen. Wanneer we waar werkzaamheden verrichten zie je bij planmatig onderhoud. Wij repareren schades die vallen onder Serviceonderhoud. Als je de stappen doorloopt, zie je vanzelf onder welke categorie onderhoud je reparatie valt.
- Huurders houden zich aan alle afspraken die in de Algemene Huurvoorwaarden staan. Deze voorwaarden horen bij je huurovereenkomst met Woningbelang.
- Heb je zelf onderdelen aangebracht aan je woning (Zelf Aangebrachte Veranderingen, ZAV)? Of heb je zaken overgenomen van de vorige huurder? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud daarvan. Onderhoud aan deze onderdelen is geen taak van Woningbelang.
- Als je je woning of onderdelen ervan zelf beschadigd hebt, dan ben je verantwoordelijk voor de kosten voor reparatie of vervanging.
- Heb je een reparatieverzoek ingepland, maar ben je niet thuis op het afgesproken tijdstip? Dan brengen wij de voorrijkosten bij je in rekening. Wil je dat het reparatieverzoek alsnog wordt uitgevoerd? Dan maak je zelf een nieuwe afspraak via onze website of neem je contact op met onze servicelijn via (040) 208 38 38.
- Heb je onterecht een reparatieverzoek ingediend? Bijvoorbeeld als het gaat om onderhoud aan een onderdeel dat je zelf hebt aangebracht? In dat geval voeren we de reparatie niet uit. We brengen wel voorrijkosten in rekening.
- Heb je zelf iets gewijzigd in je woning, waardoor Woningbelang geen onderhoud kan uitvoeren aan een bepaald onderdeel? Zorg dan van tevoren dat we het onderdeel alsnog kunnen bereiken. Lukt dat niet en moeten we zelf maatregelen nemen, dan brengen wij de kosten daarvoor in rekening. Een voorbeeld van zo’n maatregel is het inzetten van een steiger of hoogwerker.