Nieuwbouw
Het woningtekort loopt op. Heel Nederland schreeuwt om nieuwe woningen. Tussen 2022 en 2030 willen we 305 sociale huurwoningen aan de woningvoorraad toevoegen! De woningen worden duurzaam en zijn ofwel (zeer) energiezuinig ofwel energieneutraal. Onze nieuwbouwwoningen worden standaard geïsoleerd en krijgen vaak zonnepanelen en een warmtepomp. Ook aan de tuinen hangen duurzaamheidseisen. Zo mag 1/3 van de tuin niet meer betegeld of verhard worden. Ben jij straks de gelukkige huurder van 1 van onze nieuwbouwwoningen? Houd daar dan rekening mee.
Veelgestelde vragen
Als we appartementen bouwen, doen we er alles aan om de appartementen zoveel mogelijk energiezuinig te bouwen.
Helaas is het nog niet mogelijk om alle appartementen die we in de toekomst gaan bouwen zo energiezuinig te maken dat ze volledig in eigen opwekking van energie kunnen voorzien.
Wel worden alle appartementen die we nog gaan bouwen duurzaam gebouwd.
We kiezen voor maatregelen waar we geen spijt van gaan krijgen. Je kan hierbij denken aan maatregelen zoals de schil van het huis (de buitenkant van het huis of appartement) zo optimaal mogelijk te isoleren. Denk hierbij aan dak, vloerisolatie en spouwmuurisolatie.
Bij zowel appartementen als woningen hebben we ervoor gekozen om te werken met technieken die zichzelf al bewezen hebben als het gaat om klantvriendelijkheid, onderhoudsvriendelijk en duurzaamheid.
Nee. Alle woningen waarop je kan reageren, bieden we aan via ons actuele woningaanbod op Wooniezie. Dus ook de nieuwbouwwoningen.
- Nieuwbouwwoningen worden altijd op de website van Wooniezie gepubliceerd.
- Je kan op Wooniezie een zoekprofiel / tipbericht aanmaken.
- Dan krijg je een seintje via e-mail als er nieuwbouw wordt gepubliceerd.
Ja, maar dit gaat op basis van inschrijfduur. Dus degene met de langste inschrijftijd mag als eerste een voorkeur aangeven.
Nee, ook voor nieuwbouwwoningen werken we met passend toewijzen. We kijken naar:
- inkomen
- huishoudgrootte
- en aantal inschrijfjaren
- soms zijn er nog meer voorwaarden zoals Starters Voorrang of Binding met Valkenswaard.
Bij elke advertentie staan de voorwaarden beschreven, dus lees de advertentie goed door!
Je woning wordt 'kaal' opgeleverd
Word jij de trotse nieuwe huurder van een nieuwbouwwoning? Hou dan rekening met extra kosten. De woning wordt "kaal" opgeleverd. Jij moet dus zorgen voor alle raam- en vloerbekleding, schutting en tuinaanleg enz.
Nee, niet alle nieuwbouwwoningen zijn levensloopbestendig.
Onze appartementen zijn altijd levenslooppbestendig.
Maar we bouwen ook 'starterswoningen'.
Dat zijn huurwoningen met slaapkamers en badkamers op de verdieping.
Onze nieuwbouwwoningen worden allemaal duurzaam gebouwd.
Dit geldt voor zowel de appartementen, de starters- en eengezinswoningen en de levensloopbestendige woningen.
Dit zijn duurzame woningen. Dat zijn woningen die zeer energiezuinig zijn, geen gasaansluiting meer hebben en zelf energie opwekken.
Bij nieuwbouw geldt het bouwbesluit. Daar moeten zowel de woningen als de appartementen aan voldoen.
NOM staat voor Nul Op de Meter
Een nul-op-de-meter woning wekt evenveel energie op als dat die gebruikt. Dit betekent dat je op jaarbasis dus nul-op-de-(energie)meter hebt. En dat betekent weinig tot geen energiekosten. Een nul-op-de-meter woning is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar ook nog eens gunstig voor de portemonnee.
Is een NOM-woning energieneutraal?
Ja, een nul-op-de-meter woning = energieneutrale woning.
Hoe creëer je een NOM-woning?
Dat kan alleen maar als je woning zelf energie opwekt, zoals met zonnepanelen, zeer goed geïsoleerd is (dak, muren, vloer), HR++ glas of triple glas heeft, geen of nauwelijks kieren, en een ventilatiesysteem, vaak met warmteterugwinning.
Nee, een energiezuinige woning is niet hetzelfde als een energieneutrale woning.
Wat is een energiezuinige woning?
Een energiezuinige woning gebruikt minder energie dan gemiddeld. In een energiezuinig huis verbruik je relatief weinig energie voor het verwarmen of koelen van de woning. Een maatregel zoals isolatie zorgt ervoor dat je zo min mogelijk energie verbruikt.
Wat is een energieneutrale woning?
Een energieneutrale woning = een nul-op-de-meter woning (NOM-woning). Deze woning wekt evenveel energie op als dat die gebruikt. Dit betekent dat je op jaarbasis dus nul-op-de-(energie)meter hebt. En dat betekent weinig tot geen energiekosten. Een nul-op-de-meter woning is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar ook nog eens gunstig voor de portemonnee.
Wat is het grootste verschil tussen een energiezuinige woning en een energieneutrale woning?
Het belangrijkste verschil tussen energieneutraal en energiezuinig is dat energieneutraal volledige zelfvoorziening betekent, terwijl energiezuinig simpelweg duidt op een lager dan gemiddeld energieverbruik.
Onze nieuwbouwwoningen zijn allemaal voorzien van een perilex aansluiting zodat er elektrisch gekookt kan worden.
Dit kan zowel op inductie als keramisch.