Persbericht - Woningbelang neemt 30 woningen van Mooiland over

Woningbelang neemt op 31 oktober 2024, 30 huurwoningen in Valkenswaard over van woningcorporatie Mooiland. 

Woningbelang is een in Valkenswaard gevestigde corporatie en beheert zo’n 4.300 verhuureenheden in Valkenswaard en Bergeijk. Daarom zijn zij de logische partner voor de overname van deze woningen. Bewoners en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. 

Om welke huurwoningen gaat het? 

Woningbelang neemt 30 appartementen aan De Meule in Valkenswaard over. 

Reden voor verkoop 

Het grootste deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staat in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving. Dit noemen zij hun focusgebied. Mooiland heeft ook woningen buiten haar focusgebied. Hier is het bezit sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden. Dat doen zij door woningen te verkopen. Daarbij draagt Mooiland haar huurwoningen bij voorkeur over aan lokaal of regionaal verankerde corporaties.  

Het kerngebied van Woningbelang is Valkenswaard en Bergeijk. Hier zetten zij zich al meer dan 100 jaar in voor goede en betaalbare woningen in fijne wijken. Met deze 30 appartementen vergroot Woningbelang het aanbod voor senioren op een gewilde centrumlocatie. Zo kan Woningbelang in de toekomst nog beter bijdragen aan bijvoorbeeld de doorstroming van senioren binnen haar woningvoorraad.  

Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij vinden het belangrijk dat de woningen aan de De Meule in Valkenswaard verkocht worden aan een verhuurder die deze woningen ook in de toekomst blijft verhuren aan de doelgroep in de sociale huursector. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop. Wij zijn blij dat Woningbelang de woningen overneemt van ons, zij weten wat er leeft en speelt in deze wijken”.

Veranderingen

Mooiland en Woningbelang werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Directeur-bestuurder Maarten Meulepas van Woningbelang vindt het fijn om de huurders welkom te heten. Maarten Meulepas: “Het is geweldig dat deze appartementen van sociale huisvester naar sociale huisvester gaan. Zo borgen we dat huurders ook in de toekomst betaalbaar kunnen wonen in het centrum van Valkenswaard. Vanaf 1 november kunnen de huurders bij ons terecht met reparatieverzoeken en overige vragen. We hebben al een team klaar staan dat begin november onze nieuwe huurders gaat bezoeken, zodat we kennis kunnen maken en waar nodig direct zaken kunnen oppakken.”

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten