HR++glas

Energiezuinig HR++-isolatieglas: wat kunt u verwachten?

Het laten plaatsen van HR++isolatieglas heeft grote voordelen. Dankzij dit glas verliest uw woning minder warmte, dus de verwarming hoeft minder hard te branden. Dat is goed voor uw energierekening én voor het klimaat. Wat kunt u verwachten als Woningbelang het glas in uw woning vervangt door HR++isolatieglas? U vindt informatie op deze pagina en in onze flyer.

 

HR++isolatieglas: lagere energiekosten én gezonde lucht in huis

HR++isolatieglas in uw woning heeft verschillende voordelen:

  • HR++glas isoleert erg goed. Daardoor verliest uw woning minder warmte en hoeft u de verwarming niet meer zo hoog te zetten.
  • De verwarming slaat minder snel aan. De temperatuur in uw woning blijft constant en aangenaam. Dat maakt uw huis comfortabeler.
  • U verbruikt minder energie. Fijn, want zo valt uw energierekening lager uit.
  • Het is goed voor uw gezondheid. Via de ventilatieroosters in het nieuwe glas kunt u uw huis goed ventileren. En verse lucht in huis is gezond. Als de roosters dicht zijn, laten ze ook nog wat lucht door. Heeft u nu mechanische balansventilatie? Dan zijn roosters in het glas niet nodig.
  • Het is goed voor het klimaat: uw huis stoot minder CO2 uit.  

 

Wat verandert er met HR++isolatieglas?

HR++isolatieglas levert veel op. Het is wel belangrijk om te weten dat het ook wat veranderingen met zich meebrengt. Dankzij het HR++glas hoeft uw verwarming minder hoog te staan. Daardoor kan het in huis anders aanvoelen. U voelt de stralingswarmte van de radiator minder. En de ventilatieroosters laten wat meer verse lucht door. Daardoor kan het soms wat tochtig aanvoelen, terwijl uw woning in feite beter op temperatuur blijft.  

 

Tips voor een comfortabel huis

Als uw bank voor het raam staat, kan het soms minder warm aanvoelen. U kunt overwegen om de verwarming alleen even hoger te zetten als u op de bank zit. Als het mogelijk is in uw huis, kunt u natuurlijk ook de bank verplaatsen. 

 

Goed om te weten: kleine veranderingen

Energiezuinig glas brengt ook wat andere kleine veranderingen met zich mee, waar u waarschijnlijk snel aan gewend bent:

  • Bij koud weer kan condens op de buitenzijde van het raam ontstaan. Dat gaat vanzelf weg en het kan geen kwaad.
  • De ventilatieroosters laten wat geluid van buiten door. Andersom werkt dat niet zo: geluiden van binnen zijn buiten niet te horen.
  • Nieuw glas is ruwer dan oud glas. Daardoor kunnen de ramen sneller vies worden en moet u ze in het begin wat vaker wassen.
  • Het nieuwe glas is meestal dikker dan het oude. Vaak moet de glaszetter daarom glaslatten plaatsen aan de buiten- of binnenkant van het raam. Die dekken het kozijn goed af en voeren water af. Heeft u een rolluik of zonnescherm voor het kozijn? Dan kan het nodig zijn om dat aan te passen. De kosten zijn voor uw eigen rekening.
  • De kleur van het nieuwe glas kan wat donkerder zijn dan van het oude glas. Het hangt af van de samenstelling van het glas en de dikte van de ruit.
  • Bij een bepaalde lichtval kunt u een kleurlaagje op het glas zien, een soort olievlek. Dat is een natuurkundig verschijnsel, doordat het glas werkt als een prisma.
  • Bij sommige soorten kozijnen moet de glaszetter aan de onderkant van het glas een aluminium profiel plaatsen. Dit om het geheel goed af te werken.  

 

Kan ik gewoon HR++glas aanvragen?

Ja, dat kan. We kijken dan eerst naar uw energielabel. Is dit label slechter dan B? Dan vervangen we het glas door HR++glas.

 

Wat vervangen we niet?

Heeft u één of meerdere ramen met goed isolatieglas (HR+)? Dan vervangen we dat glas niet. Ook het glas van huizen met een goed energielabel (A of B) vervangen we niet. En het vervangen van het glas van uw wc-, dak- en kelderraam is ook niet nodig. 

 

Nieuw HR++glas laten zetten: hoe werkt het?

Als Woningbelang energiezuinig isolatieglas gaat plaatsen, dan komt de glaszetter eerst uw ramen opmeten. Daarna vervangt hij het glas en voert hij de oude glasplaten af. Hij plaatst ook ventilatieroosters in het glas aan beide kanten van de woonkamer, in de keuken en op de slaapkamers. U kunt de roosters bedienen met een knop, stang of koord. Als het schilderwerk beschadigt, werkt de glaszetter dat bij. Het schilderwerk binnen doet u zelf.  

 

Wat kunt u van tevoren doen?

De glaszetter heeft ruimte nodig om het nieuwe glas te plaatsen. Zet meubels en andere voorwerpen daarom aan de kant en haal de gordijnen weg. Zo kan de glaszetter goed bij het raam en is de kans een stuk kleiner dat uw spullen beschadigen. 

 

Wat als u figuurglas heeft?

Heeft u nu figuurglas? Dan plaatsen we dat weer terug. Het glas kan wel een ander motief hebben.  

 

Wat als het glas is vervangen?

Op uw nieuwe glas mag u geen gekleurde folie aanbrengen. Schrijven of tekenen op het glas mag ook niet. Het is belangrijk om uw gordijnen of zonwering vijf centimeter van het glas af te hangen. Voorkom dat er warme of koude lucht (van airco en verwarming) rechtstreeks tegen het glas aanblaast. Anders kan het breken en dat is meestal niet verzekerd. 

 

Krijgt u een huurverhoging als het glas vervangen is?

Als u isolatieglas heeft, verbetert uw energielabel. Bij de jaarlijkse huurverhoging passen we uw huurprijs aan aan het nieuwe label. Dat gaat om een kleine toeslag. Deze kosten worden ruim gecompenseerd door de lagere energiekosten. U bespaart elke maand meer op uw energierekening dan dat u bijbetaalt aan huur.  

 

Voor het maken van een afspraak

Wilt u HR++glas laten plaatsen door Woningbelang of heeft u vragen? Neem dan contact op met Woningbelang via tel. (040) 208 38 38.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten