Verhuistips
Verhuistips: zo vergeet u niets
Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Inpakken, adreswijzigingen sturen, de oude woning opzeggen: er moet veel geregeld worden. Deze verhuistips zorgen ervoor dat u niets vergeet.
Deze zaken regelt u voor uw verhuizing
1. Zeg de huur van uw oude woning op
Zeg het huurcontract van uw oude huurwoning op tijd op. U kunt het huuropzeggingsformulier invullen en naar ons opsturen. Vervolgens maken we een afspraak om uw woning te bekijken. We bespreken hoe u de woning netjes oplevert. We maken dan ook een afspraak voor de eindopname: dan controleren we uw huis en levert u de sleutels in.
2. Wijzig uw huurtoeslag
Een verhuizing kan gevolgen hebben voor de huurtoeslag. Het is belangrijk om uw huurtoeslag op tijd te wijzigen of aan te vragen, om later problemen te voorkomen. Dat kan via de website van de Belastingdienst.
3. Informeer belangrijke personen en instanties
Verschillende organisaties en persoonlijke contacten moeten op de hoogte zijn van uw verhuizing. U informeert:
- De gemeente. Verhuist u naar een nieuwe gemeente? Schrijf u daar dan op tijd in. Verhuist u binnen uw eigen gemeente? Dan geeft u de gemeente uw adreswijziging door. Op de websites van de gemeente Valkenswaard en de gemeente Bergeijk vindt u alle informatie.
- De bank, verzekeraar en huisarts. Hier vindt u een lijst van nog meer organisaties aan wie u uw adreswijziging doorgeeft.
- Organisaties waarbij u een abonnement heeft. Geef uw adreswijziging door.
- Familie en vrienden. Stuur hen een adreswijziging toe.
4. Regel zorg en kinderopvang
Verhuist u naar een andere gemeente? Zoek dan een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek en schrijf u in. Dat geldt ook voor de kinderopvang.
5. Zet uw woningverzekeringen om
Een verhuizing heeft vaak gevolgen voor uw verzekeringen, zoals de inboedelverzekering. Zet daarom uw verzekeringen om of sluit nieuwe verzekeringen af. Vergeet niet om de oude verzekeringen op te zeggen. De opstalverzekering regelt Woningbelang.
6. Opzeggen en starten contracten voor elektra, gas en water
In uw oude woning laat u elektra, gas en water afmelden. Het is natuurlijk ook belangrijk om die zaken weer in orde te hebben in uw nieuwe woning. U geeft de water- en energiebedrijven zelf uw verhuizing door. U mag zelf een energieleverancier kiezen.
7. Zet uw abonnement voor televisie, bellen en internet om
Zet uw abonnement voor televisie, telefoon en internet om, of stap over naar een andere leverancier.
8. Laat de post doorsturen
Uw post kunt u laten doorsturen via PostNL. Maak ook een afspraak met de nieuwe huurder over het doorsturen van de post.
Dit doet u net voor én tijdens de verhuisdag
9. Maak uw oude huis goed schoon
Maak uw oude huis schoon en laat het achter zoals afgesproken met Woningbelang.
10. De verhuisdag: zorg dat alles klaarstaat
Het is zover: de verhuisdag! Zorg dat al uw spullen zijn ingepakt en in dozen klaarstaan. Zo kunnen de verhuizers of de hulptroepen meteen inladen. Zet op de dozen in welke kamer ze neergezet moeten worden, zodat u in het nieuwe huis meteen kunt uitpakken. Let op: houd belangrijke papieren apart, zodat die niet ergens in een doos verdwijnen.
11. Controleer uw oude woning
Loop het huis nog een keer door en neem de laatste spullen mee. Sluit ramen en deuren en lever alle sleutels van het huis in bij Woningbelang in. U bent klaar voor uw nieuwe plek!
terug |